Vad är planen nu?

Många frågor oss dagligen just den frågan. ”Vad är planen nu?”
Vi är snart på väg på vår sjunde resa till Nya Zeeland för nya äventyr. Hemma för oss är fortfarande Sverige. “Vår starkaste anknytning” och “vår egentliga hemvist” är Sverige, om man ska uttrycka sig på Folkbokföringslagens språk. Vi är otroligt tacksamma för att vi varje år har fått uppleva det bästa av två världar och kunnat njuta av två somrar per år. Vi vill fortsätta med det så länge vi kan och så länge hela familjen mår bra av det.

Men för första gången sedan vi träffades för tjugo år sedan har vi ingen plan. Under hela tiden vi har hållit ihop har vi haft en dröm, en vision, en strävan. En plan på hur vi ska nå dit även om planen ständigt har redigerats. Vi har nu äntligen nått dit vi ville komma och i stort lyckats förverkliga vår dröm som vi formade tillsammans som nygifta. Drömmen om hur vi ville leva tillsammans med våra barn, hur vi ville prioritera som familj och hur vi hoppades att Livet skulle kunna levas. Vi står vördnadsfulla inför det faktum att vi idag faktiskt inte behöver ha någon plan. Eller det kanske beror på hur man ser det? Vi tänker att vi har nått vårt mål att leva ett liv med låga fasta kostnader, få prylar, nära relationer, tid till förfogande och en hel hög möjligheter. Vi behöver inte bestämma vad som ska hända nu. På Nya Zeeland bor vi i ett hus på hjul som kan ta oss dit vi mår bäst. I vår housetruck har vi byggt in ett rullande café, där finns vårt ambulerande hem och barnens flyttbara skola med världen som klassrum. Allt i ett liksom. Här hemma i Sverige finns vår breda bas av vänner, familj och tillhörighet.

Vi har allt vi kan önska och hoppas kunna vila i det en tid framöver. Fiska laxöring i en glaciärflod, sälja lite espresso och surdegsbröd på en strand, paddla kajak på azurblåa sjöar, vandra i regnskogen med matsäck, filosofera i solnedgången och vila våra trötta fötter. Utan att sätta igång en massa nya stora projekt, forma fler knasiga visioner, drömma oss vidare och börja söka efter sätt att förverkliga dem. Det kommer nog gå jättebra att bara vila i nuet… säkert i flera veckor. 😉

.

Ru3

Kommentarerna är stängda för denna post.