Familjen fortsätter sitt äventyr!

Högsommaren är här hos oss på Nya Zeeland och vi njuter ljumma ljusa sommarkvällar, dopp i poolen på barnens skola och alla körsbär som just nu mognar. De senaste månaderna har vi dock blivit ganska platta om rumpan. Många timmar om dagen har tillbringats vid datorn. Framför allt småtimmarna då vi kan kommunicera med Sverige som ligger tolv timmar efter oss.

Vi har kommit in i en underlig tidsrytm av att lägga oss vid tre på morgonen och sova till elva. Som riktiga tonåringar 😉 Inte barnen förstås, men de njuter av att ha några timmar för sig själva på mornarna, särskilt som de har haft sommarlov fram till igår! Men för oss är innebär kvällar och småtimmar jobb eftersom det är då som tryckeriet, tidningsfolk och hemsidesbyggare jobbar.

Under hösten har vi jobbat fram vår andra bok som nu ligger i tryckpressarna! Otroligt spännande. Vi har också skissat på vår nätbaserade reseguide för alla er som nu är grymt sugna på att komma och dricka kaffe hos oss live på Nya Zeeland. Surdegskurserna, som vi har erbjudit under sju år i vårt bageri i Lännäs, kommer också flytta ut på nätet. Allt detta försöker vi nu forma i fina rutor på en ny hemsida – men oj, vad mycket snabbare det går att tänka ut idéerna än att genomföra dem!

Tänk att vi glömde det – igen! Men det är nog just därför vi ger oss på nya utmaningar hela tiden. Vi glömmer liksom hur lång tid det tog och försöker bara se hur bra det blev!

Vi har ju också hittat vårt nya hem på den här sidan klotet – en fantastisk houstruck som vi håller på att bygga om till en food truck. Alltså ett rullande hem och café i samma paket. Vi strular just nu med Nya Zeeländska Livsmedelsverket, vilket är en utmaning i sig… Men vi har bestämt oss för att det ska gå att få till våra tillstånd – vi har bara inte riktigt kommit på hur än! Bara att lära sig alla termer på engelska för att kunna skriva en korrekt ansökan är en spännande utmaning.

Barnen har just avslutat sitt sex veckor långa sommarlov och är nu taggade för ett läsår med hemskolning. Eftersom vi siktar på att resa runt och äventyra ett helt år med huset och jobbet på ryggen blir det perfekt för oss som familj att ta chansen och använda livet utanför husbilsdörren som klassrum varje dag! Barnen är så sugna på att komma igång att de igår kom på en helt egen skoluppgift: Att översätta alla avsnitt av Familjer på Äventyr till engelska – ord för ord! Tala om konkret praktisk skoluppgift. Med direktrespons! Våra engelsktalande vänner här nere tackar och bockar – plötsligt förstår de sammanhanget av alla de vackra bilderna.

Vi bor kvar i vårt lilla farmhus i Oamaru som vi har hyrt i ett år nu. Vi bodde alltså i det innan vi sålde vårt svenska hus i somras i Sverige. Vi var inte lika förvirrade och hemlösa som TV-serien kanske vill påskina när vi kom ner för vårt sjätte vinterhalvår på Nya Zeeland.

Vi trodde nog att vi skulle ha begett oss i väg med vår housetruck redan, faktiskt efter nyår, men precis som tidigare inser vi att det som ska bli bra och vara länge tar lång tid att bygga upp. Vi har bestämt oss för att det är bättre att vi är väl förberedda innan vi ger oss av. Vi kommer sälja mycket av bohaget i vårt hus här och flytta in det vi inte magasinerar i vår housetruck.

Visserligen börjar vi lära oss att det är ganska dumt att skriva “vi kommer” eller “vi ska”. För det mesta ändrar sig. Visserligen oftast till det bättre. Det enda vi vet är att vi kommer rulla iväg tids nog och att vi då gör det på obestämd framtid. En underbar känsla!

Vi kommer (nu skrev jag det igen) alltså fortsätta driva vårt svenska företag fast via nätet från vår housetruck här. Parallellt driva ett litet Nya Zeeländskt företag för att sälja espresso och surdegsbröd ut genom fönstret på vår food truck. Och vi kommer (igen) fortsätta pendla runt klotet som vi har gjort de senaste sex åren. Den 1 juni åker vi hem till Sverige och kramar våra mammor igen!

Se de tidigare avsnitten på SVT Play
Avsnitt 1: Kasta loss
Avsnitt 2: Den turkosblå vardagen
Avsnitt 3: Tid för äventyr

Kommentarerna är stängda för denna post.