Advent hos oss enligt Facebook

den 24 november

Our baker made those… So much fun! Lunch at housekeepers…

 
den 25 november
Dagens straight-out-of-the-oven-savoury-muffin!
Vi leker, skapar och serverar på det café vi bygger upp i en inrednings- & floristbutik.
 
den 26 november
Idag hade barnen besök av en säckpipeorkester på skolan och vi själva har fyndat en utdragbar flugsmälla. Alvins lag vann på rugbymatchen, jag försökte lära mig vad “tjocklek på gitarrsträng” heter på engelska och Engla fick premiärsmaka sushi. Mannen min trasslade med min dator som gett upp och fixade ved i den kylslagna kvällen hos grannen. Nu choklad och film, kanske en smutt rött till brasans sprakande.
 
den 27 november
Otroligt vad jag saknar Falu Rågrut med smör och Kalles kaviar.
Opraktiskt.
Är det någon som vill erbjuda sina tjänster kan ni få vår adress 

den 28 november
Att under åren lära sig köra bil på vänster sida har varit ganska enkelt och har på något märkligt sätt fallit sig naturligt. Men att få hjärnan att förstå hur man CYKLAR i vänstertrafik – det är jättesvårt! Jag är en absolut trafikfara – eller snarare en fara för mig själv – på min väg till och från jobbet…
den 29 november 
Tog en cykeltur ut på piren före jobbet. Vinkade till en säl som lekte i vattnet, vinkade till min mans chef som surfade i vattnet, parkerade cykeln vid husväggen på det gamla sädesmagasinet vid småbåtshamnen och började min arbetsdag med ett leende. En intensiv arbetsdag med många smakprover espresso, brownie, cupcakes, ciabattas och lokalproducerad grönmögelost.Vi lika delar sliter hårt och gläds intensivt. Känner Livet i oss!

den 29 november 
Freshen your Sunday with Ingrids creations . . . . — med Ingrid Hoelstad på Housekeepers Design
 
den 1 december

Förstår inte att det åter föll ur minnet denna varma, strålande sommardag.
Vi pratade ju om igår kväll att vi verkligen behövde lösa det idag!!Köpa fyra stearinljus.

den 3 december 
Nu har vi satt det på plats. Inom ett år räknat från mars 2013 har:
– dottern slutat 4:an, börjat 5:an, slutat 6:an och ska börja 7:an.
– sonen slutat 1:an, börjat 2:an, slutat 3:an och ska börja 4:an.
Helt logiskt. Eller…? *pendla-runt-klotet-gör-en-lätt-snurrig*

den 5 december 
Idag har jag bakat bröd tills knäna vek sig. En näst intill oräknelig mängd som ska serveras på Årets Största Begivenhet i lilla staden Oamaru. Christmas Races med hästkapplöpning, öltält, gubbar i cowboyhatt och 2400 skivor av genuint bakhantverk. Vilken förmån.
 
den 6 december 
Modern teknologi på gott och ont.
Elvaåringen sover över hos en ny kompis hon aldrig varit hos förut vars familj vi heller aldrig träffat. Hon ringde hem på eftermiddagen och sa att hon fick sova över för dom om hon fick för oss. Vi sa ja för att inte vara såna där trista föräldrar när hon nu fått en kiwikompis. Så kom det precis ett mejl nu kl 22.30 med rubriken “Vill vara hemma” Lillflickan ligger då med datorn under täcket och mejlar hem i hopp om lite tröst. Liten. Fast stor… fast ja, mammahjärtat värker.
Vår tjej längtar ALDRIG hem. Och imorgon VILL hon säkert inte åka hem… eller hur?

den 7 december 
Mimmis chokladsås. Vardagslyx.
 
den 11 december
Nu får även vi tillhöra lusseklubben på facebook. Åh, vad gott det luktar i hela huset.
Som extra grädde på moset kom paketet med svenska delikatesser idag – vilket party efter kvällsduschen!
 
 
 
den 13 december
Fredagskvällen tillbringades tillsammans med en mopp, ett ingrott restaurangköksgolv och en i smyg bitter bagerska. Tills hon kom hem och familjen ordnat middag med färska jordgubbar, vispad grädde och pepparkakor till efterrätt. Och i dörren stod det mest fantastiska paket och väntade. En fantastisk överraskning från andra halvan av jordklotet och andra halvan av “äpplet Ingrid-Marie”, en riktigt god vän från alltförlängesedan.
 
 
den 14 december
“Ja, vi har haft jättekul på Guy’s pappas farm hela dagen. Vi har åkt jättejättefort på deras… vad heter det…motorbike! Guy hade hjälm och jag hade farmarhatt åså höll jag honom runt midjan. Det gick jättebra, mamma!”Jag sa ju “Have fun” innan 8-åringen åkte till sin nya kompis…

den 16 december
Midvinter i Lännäs +7 och mulet.
Midsommar i Oamaru +11 och regn.
Hm.
 — i Oamaru, New Zealand
den 19 december
Man borde leva mer som en säl.
Idag efter jobbet tog jag en promenad ut på yttersta piren och log stort åt hur en säl lyckligt snurrade runt och lekte i vågorna. En till synes helt ostressad, oviktig men nöjesfull aktivitet.
Jag är säker på att det var en tvåbarnsmamma. Borde bli mer som hon.

den 22 december
Soluppgång 05:45
Solnedgång 21:23
Nu vänder det! Och blir mörkare…

den 23 december
Nu har julefriden kommit till vårt hus. Klockan har precis passerat midnatt mot julafton och klapparna ligger färdiginslagna under granen. Julledighet väntar och långa sovmorgnar med den. Budade delikatesser från Sveadala ska dukas upp på julbordet tillsammans med färskpotatis och nyplockade jordgubbar.
Välkommen julen 2013!
 
den 24 december
Ingen stress här inte. Nu ska vi ta en sväng ner till Slaktar’n för att se om han har någon skinka kvar. Första julklapparna är öppnade och snart väntar ostmacka på vörtbröd jag lyckades baka på vört från det lokala familjebryggeriet.God Jul från Söderhavet!

den 24 december
Slaktar’n hade några skinkor kvar. Glädje!
 
 
den 27 december
Födelsedagsmammans första födelsedagstårta med färska jordgubbar.

Kommentarerna är stängda för denna post.