Personlig reseplanering

Personlig reseplanering

När man vill förverkliga sin dröm om att åka till Nya Zeeland väcks det många frågor. Vi vill gärna svara på dem och på så vis hjälpa er att planera resan utifrån just era önskemål och behov, er reskassa och ert resesällskap.

VÅR ERFARENHET
Vi som familj har rest runt Nya Zeeland från norr till söder fyra gånger och har tillryggalagt 27 000 km på båda öarna. Vi har bott i vår bil, provat fina hotell, jobbat för mat och husrum på farmer, hälsat på vänner och provat alla boendevarianter däremellan. På första resan till Landet Mittemot reste vi runt som nygifta backpackers. Andra gången reste vi runt som familj med två barn på 4 och 7 år. Sedan dess har vi pendlat mellan Sverige och Nya Zeeland i sex år, barnen har hunnit bli 10 och 13 år och vi har nu uppehållstillstånd på Nya Zeeland.

I GRUNDPAKETET för PERSONLIG RESEPLANERING hjälper vi er i startskedet av er planering. Vi mejlar några konkreta, praktiska frågor till er för att kunna göra oss en bild av vilken typ av resa ni vill göra.

I vilket sällskap går resan?
Reser du/ni som barnfamilj, singel backpacker, i kompisgäng, som par eller i annan konstellation?

Vad vill du/ni främst uppleva?
Längtar du/ni efter att uppleva natur, träffa människor som lever här, testa adrenalinäventyr, besöka farmer och jobba med farmarna, göra storstad, njuta en kulinarisk matresa? Sagan om Ringen-tema eller något annat? Vi ger gärna förslag på teman och upplägg.

Hur resvana är du/ni sedan tidigare?

Har du/ni tidigare gjort improviserade långresor på egen hand eller trivs du/ni bäst med en förbokad reseplan?

Hur lång tid har du/ni möjlighet att tillbringa på Nya Zeeland?
Tre veckor, tre månader eller på obestämd framtid?

Vilken budget reser du/ni med?
Nudlar och sovsäck under klar himmel, gourmetrestaurang och spahotell eller kanske något däremellan?  

Ni svarar på det ni kan och kompletterar mejlet med era egna frågor till oss. Vi får frågor om allt mellan vällingpulver och visum! Det vi inte vet själva tar vi reda på! I en ömsesidig kommunikation hjälper vi er framåt i er planering. Ju mer ni kan beskriva vad ni hoppas få uppleva, desto bättre kan vi hjälpa er att förverkliga er dröm.

 

SAMMANFATTNING: PERSONLIG RESEPLANERING
GRUNDPAKET 900 kr

Hjälp i planeringsstadiet med reserutt vid Nya Zeelandsresa utifrån plånbok, intresse, reselängd och resesällskap.
Tips vid val av boende, sevärdheter och transport samt svar på praktiska funderingar.
Mejlkonversation under tre veckor.

Snabbkurs Nya Zeeland

Snabbkurs Nya Zeeland

LANDET MITTEMOT Nya Zeeland ligger längst bort från Sverige. Man har natt när svensken har dag och vinter när Sverige har sommar. Man kör bil på vänstersida av vägen, vattenvirveln i badkaret snurrar åt andra hållet och stjärnhimlen är en helt annan. Det blir varmare ju längre norrut man kommer, solen går åt motsatt håll… Läs mer

Personlig reseplanering

Personlig reseplanering

När man vill förverkliga sin dröm om att åka till Nya Zeeland väcks det många frågor. Vi vill gärna svara på dem och på så vis hjälpa er att planera resan utifrån just era önskemål och behov, er reskassa och ert resesällskap. VÅR ERFARENHET Vi som familj har rest runt Nya Zeeland från norr till… Läs mer

Skräddarsydd äventyrsresa

Skräddarsydd äventyrsresa

äventyr [ạ̈:venty:r] subst. spännande upplevelse . För någon är det ett äventyr att bege sig hemifrån. För en annan krävs ett bungy jump för att få känslan av äventyr att flöda i blodomloppet. Ett äventyr är en resa. Inte främst till det yttre utan till det inre. Ett äventyr är en spännande upplevelse som utmanar,… Läs mer