.
Lär dig förstå principerna i surdegsbakandet
och hemligheterna bakom en stark och välpresterande surdeg.
Vi går igenom hur man startar, förvarar, matar och använder en surdegskultur.
En genomgripande kurs som ger dig en bra grund och många tips för eget fortsatt skapande.
.
En bakkurs för dig som är nybörjare på surdegsbakning
.
Att sätta en surdegsstart är en enkel procedur. Blanda mjöl och vatten och placera i svag värme. Men precis som med varje naturlig process så är det många faktorer som samverkar innan den mognar. Surdegsbakning har några få, enkla principer och har utförts sedan urminnes tider.
Men det är när något går snett som man behöver rådgivning och inspiration att prova igen.
På nätet och i bakböcker finns redan en uppsjö av recept, förklaringar, filmsnuttar, tips och idéer kring surdegsbakning. Många gånger beskriver de olika sidor av samma sak vilket kan verka förvirrande. Den här kursen guidar dig att förstå sambanden däremellan och får surdegsbakningen att fungera hemma hos dig!
BAKKURS VIA NÄTET:
KOM IGÅNG MED SURDEGSBAKNING
Kurslängd: 4 veckor
Nästa kursstart: Måndag 16 mars 2015
Kursupplägg:
Recept, handledning och kursuppgifter 1 gång/vecka.
Påminnelser per sms om viktiga steg i recepten.
Personlig handledning, rådgivning och svar på frågor via mejl upp till 2 ggr/vecka.
Undervisningsnivå: Inga förkunskaper krävs.
Kursavgift: 1 149 kr/person
Anmälan: bakkurs@wholemeal.se
Anmälningsvillkor:
Kursmaterialet är personligen knutet till dig som kursdeltagare. Genom att betala kursavgiften godkänner du att på intet sätt dela ditt kursmaterial med andra.
Din förvärvade kunskap efter avslutad kurs ska du självklart dela med dig av, precis som av dina nybakade mästerverk!