Skräddarsydd äventyrsresa

Skräddarsydd äventyrsresa

äventyr [ạ̈:venty:r] subst.
spännande upplevelse

.
För någon är det ett äventyr att bege sig hemifrån. För en annan krävs ett bungy jump för att få känslan av äventyr att flöda i blodomloppet.

Ett äventyr är en resa. Inte främst till det yttre utan till det inre. Ett äventyr är en spännande upplevelse som utmanar, kittlar upptäckarnerverna och ger mersmak. Med vår erfarenhet hjälper vi er att hitta ert sätt att göra en äventyrsresa i Landet Mittemot.

Att resa till Nya Zeeland är en stor investering både i tid och pengar. När drömmen blivit verklighet vill man slippa krångel. Det är då vi finns till hands. Det är värt att lägga till några kronor i budgeten för att få en förberedd, lyckad resa!

VÅR ERFARENHET
Med vår erfarenhet från 27 000 km under fyra varv runt de två öarna kan vi hjälpa er att förbereda er resa på många plan. Med vår passion och lokalkännedom kan vi hjälpa er att genomföra den på bästa sätt och guida er genom de frågeställningar och problem som alltid uppstår längs vägen. Som barnfamilj undrar man ofta om säkerhet, matvaror, blöjor och lekplatser. Backpackers gillar tips på spektakulära gratisupplevelser och gourmeten önskar rekommendationer på vingårdar, kaffe-rosterier och restauranger med genuint mathantverk. Vi har hela bredden och tillhör själva alla tre kategorierna!

I GRUNDPAKETET för SKRÄDDARSYDD ÄVENTYRSRESA hjälper vi er med förberedelse såväl som genomförande. Oavsett resetema garanterar vi ett oförglömligt äventyr! Ni kan lägga fokus på vildmark med flerdagsvandringar, storslagna naturupplevelser, kulinariska läckerheter, kulturutbud, farmliv med fårskötsel eller inspelningsplatser för Sagan om Ringen- och Hobbitfilmerna. Eller kombinera det bästa av alla delar!


FÖRBEREDELSER:

Mejlkontakt med initierande frågor för att kartlägga era behov, önskemål och drömmar.

Tips och råd inför biljettbokning.

Information vad man behöver tänka på kring försäkring, visum, vaccination, valuta, tillåten och otillåten packning.

Tips och råd kring klädsel, klimat, solskydd, telefon, internet och kommunikationsnät.

Grundkurs i landets geografi och utbud av upplevelser.
Hjälp att planera en reserutt som passar resans längd och detaljerad information om sevärdheter.

Skräddarsydd reseplan efter era önskemål.   

Guidning genom vårt upparbetade kontaktnät om ni vill boka boende, hyrbil, husbil, busspass, tåg eller inrikesflyg, attraktioner eller äventyrsaktiviteter. Ni bokar allting själva men vi kan med vår erfarenhet leda er genom myllret av reseinformation anpassat efter era önskemål.

GENOMFÖRANDE:
Mejl, sms eller mobilkontakt
under resans gång. Vi finns tillgängliga när det uppstår frågor eller funderingar på Nya Zeeland. Genom vår lokalkännedom och vårt kontaktnät kan vi hjälpa till att lösa problem snabbare än man gör på resande fot i ett nytt land. Eller hjälpa er att lägga om reserutten
när vädret gör tvära kast eller oväntade hinder ruckar på reseplanen…

 

Äventyr finns bakom varje krök. Landet är storslaget från norr till söder. Vi kan tipsa om helikopterfärder över glaciären och vart man simmar med delfiner. Genuina möten med lokalbefolkningen och hårresande krigsdanser i Maoribyar. Lugna vandringar genom regnskog och adrenalinpumpande forspaddling.

Nya Zeeland passar alla – från barnfamiljen som söker tom tid tillsammans till äventyraren på Mount Cooks topp.

 

SAMMANFATTNING: SKRÄDDARSYDD ÄVENTYRSRESA 
GRUNDPAKET 2 600 kr

Mejlkontakt inför och under planeringsstadiet.
Information, tips och råd i praktiska förberedelser.

Grundkurs i landets geografi och utbud av upplevelser.
Skräddarsydd reseplan efter era önskemål.
Guidning vid egen bokning av boende, transport, attraktioner eller äventyrsaktiviteter.
Personlig kontakt under resan på Nya Zeeland genom mejl, sms eller telefon.

Personlig reseplanering

Personlig reseplanering

När man vill förverkliga sin dröm om att åka till Nya Zeeland väcks det många frågor. Vi vill gärna svara på dem och på så vis hjälpa er att planera resan utifrån just era önskemål och behov, er reskassa och ert resesällskap.

VÅR ERFARENHET
Vi som familj har rest runt Nya Zeeland från norr till söder fyra gånger och har tillryggalagt 27 000 km på båda öarna. Vi har bott i vår bil, provat fina hotell, jobbat för mat och husrum på farmer, hälsat på vänner och provat alla boendevarianter däremellan. På första resan till Landet Mittemot reste vi runt som nygifta backpackers. Andra gången reste vi runt som familj med två barn på 4 och 7 år. Sedan dess har vi pendlat mellan Sverige och Nya Zeeland i sex år, barnen har hunnit bli 10 och 13 år och vi har nu uppehållstillstånd på Nya Zeeland.

I GRUNDPAKETET för PERSONLIG RESEPLANERING hjälper vi er i startskedet av er planering. Vi mejlar några konkreta, praktiska frågor till er för att kunna göra oss en bild av vilken typ av resa ni vill göra.

I vilket sällskap går resan?
Reser du/ni som barnfamilj, singel backpacker, i kompisgäng, som par eller i annan konstellation?

Vad vill du/ni främst uppleva?
Längtar du/ni efter att uppleva natur, träffa människor som lever här, testa adrenalinäventyr, besöka farmer och jobba med farmarna, göra storstad, njuta en kulinarisk matresa? Sagan om Ringen-tema eller något annat? Vi ger gärna förslag på teman och upplägg.

Hur resvana är du/ni sedan tidigare?

Har du/ni tidigare gjort improviserade långresor på egen hand eller trivs du/ni bäst med en förbokad reseplan?

Hur lång tid har du/ni möjlighet att tillbringa på Nya Zeeland?
Tre veckor, tre månader eller på obestämd framtid?

Vilken budget reser du/ni med?
Nudlar och sovsäck under klar himmel, gourmetrestaurang och spahotell eller kanske något däremellan?  

Ni svarar på det ni kan och kompletterar mejlet med era egna frågor till oss. Vi får frågor om allt mellan vällingpulver och visum! Det vi inte vet själva tar vi reda på! I en ömsesidig kommunikation hjälper vi er framåt i er planering. Ju mer ni kan beskriva vad ni hoppas få uppleva, desto bättre kan vi hjälpa er att förverkliga er dröm.

 

SAMMANFATTNING: PERSONLIG RESEPLANERING
GRUNDPAKET 900 kr

Hjälp i planeringsstadiet med reserutt vid Nya Zeelandsresa utifrån plånbok, intresse, reselängd och resesällskap.
Tips vid val av boende, sevärdheter och transport samt svar på praktiska funderingar.
Mejlkonversation under tre veckor.

Snabbkurs Nya Zeeland

Snabbkurs Nya Zeeland

LANDET MITTEMOT

Nya Zeeland ligger längst bort från Sverige. Man har natt när svensken har dag och vinter när Sverige har sommar. Man kör bil på vänstersida av vägen, vattenvirveln i badkaret snurrar åt andra hållet och stjärnhimlen är en helt annan. Det blir varmare ju längre norrut man kommer, solen går åt motsatt håll och man bygger husen mot norr.

STORSTAD
Auckland, City of Sails, är landet största stad med fler segelbåtar än invånare. Innerstan är byggd för att vara som vackrast från vattnet och skyskraporna radar upp sig i storleksordning med landmärket Skytower i centrum. Runtomkring breder bostadshusen ut sig som en enplansmatta över stadens sju sovande vulkaner.
Wellington på Nordöns sydspets är landets huvudstad där kultur, caféer och uteliv blandas i ett gemytligt myller. Bebyggelsen klättrar på hamnens omkringliggande kullar och kostymklädda affärsmäns stosar huvudgatan upp med svängande portföljer.

NATUR

Placera Norge med alla fjordar och berg i Medelhavet, krydda med Thailands stränder, rysk torr stäpp och irländska gröna kullar med får. Lägg till Islands vulkanområde och låt Alperna skymta i bakgrunden och du har Nya Zeeland!

Naturen är så rik på allt och bjuder på en spännvidd mellan stränder med kokande vatten och papegojor på glaciärisen. Hängbroar i regnskogen och delfiner i turkost vatten varvas med pingviner, vingårdar och cykelleder.  Slingriga grusvägar över bergskammar korsar spektakulära järnvägssträckor och storstäder blandas med små lantorter och enorma rancher. På förmiddagen kan du åka skidor i Alperna för att på eftermiddagen surfa i Stilla havets vågor.

GEOGRAFI

Nya Zeeland består i huvudsak av de två huvudöarna Nordön och Sydön, som förbinds av en tretimmars färjetur. Landet är precis lika långt som Sverige fast smalare och till ytan bara något större än Norrland. På Nordön böljar de gröna kullarna och kontrasteras av vulkanisk aktivitet med bubblande lera, gejsrar och turkosa mineralsjöar. De dramatiska Alperna delar Sydön med Mount Cook som högsta punkt (3724 möh) och glaciärerna rinner rakt ner i regnskogen. Fjordar möter stäpp, höga vattenfall formar kraftfulla floder och valarna ligger för ankar utanför östkusten.

KLIMAT

I söder trivs pingviner i de kalla vindarna från Antarktis och i norr odlar man bananer i det subtropiska Northland. De fyra årstiderna är helt det motsatta mot de svenska och man firar jul med färskpotatis och jordgubbar.

HISTORIA

Då öarna ligger väldigt avlägset var det ett av de sista länder att befolkas. Polynesier rodde i land i tretton kanoter för 800 år sedan och utvecklade en distinkt māorikultur. Abel Tasman upptäckte öarna för Europas räkning när han passerade år 1642. Holländarna namngav landet efter provinsen Zeeland i Nederländerna, “gamla” Zeeland.

Genom Capten Cooks återupptäckt, något århundrade senare, undertecknade britterna och māorierna så småningom Waitangifördraget, vilket gjorde Nya Zeeland till en koloni inom det Brittiska imperiet. Landet erkändes som självständig stat 1947, men fortsätter än idag att lyda under den brittiska drottningen och ha helgdag på Hennes Majestäts födelsedag.

KULTUR  & BEFOLKNING

Nya Zeeländarna, som kallas kiwis, är företagsamma, oerhört gästfria och hjälpsamma. Det långsamma levnadstempot från femtiotalet är placerat i nutidens högteknologi, så landet erbjuder det bästa av två världar! Sport har en viktig roll i Nya Zeelands kultur och den inofficiella nationalsporten är rugby.

Officiellt språk: Engelska och Maori
Invånare: 4,5 miljoner varav 1 miljon på den större Sydön
Huvudstad: Wellington 450 000 invånare
Största stad: Auckland 1,2 miljoner invånare

70% av befolkningen är av europeisk börd. Maorier utgör den andra största etniska gruppen, och omfattar 15% av befolkningen. 6,5% av befolkningen är asiater och 6,5% från andra öar i Oceanien.

VISUM

Med svenskt pass får du automatiskt tre månaders turistvisum vid inresa i landet och det kan förlängas på plats mot en avgift hos Immigration New Zealand. Du behöver arbetsvisum för att arbeta mot betalning och det är en ganska komplicerad procedur. Men är du mellan 18-30 år kan du ansöka om ett enklare Working Holiday Visa som gäller i 12 månader.

VALUTA

Nya Zeeländska dollar.
1 NZD motsvarar ungefär SEK 5,50 men det växlar ständigt med kursen.