Familjens femte resa

Två kvällar kvar hemma i soffan i Lännäs. Vi njuter klara höstdagar, äter upp det sista i skafferiet och kompromissar oss fram till vad vi ska packa ner i väskorna för att utnyttja våra 80 kg på bästa sätt. 80 kg är inte mycket för att förflytta en familj på fyra till andra sidan jordklotet… Det är på samma gång befriande som frustrerande. Vi reser med lätt packning och lätta steg, men vägen dit kantas av prioriteringsdiskussioner. Dottern vill ha med ALLA Schleichhästar i samlingen (62 stycken) medans mamman hävdar att hennes duntäcke är viktigare. Imorgon har vi bestämt att vi ska komma på ett sätt att få med både och. Vi har bara inte löst hur än.

Så har vårt liv sett ut det senaste halvåret. Staplad problemlösning har blivit vardagsmat och vi har blivit riktigt bra på att se bortom problemformuleringarna. Lösningar har av nåd kommit oss till mötes hela tiden och för varje steg vi har tagit har nya dörrar öppnats.

Vi har aldrig varit så väl förberedda inför någon resa som inför denna. Jag, Ingrid, har till och med printat en karta från Google på gångvägen mellan hotellet i Christchurch och närmsta Supermarket. Jag tror det stavas “rutin”. Vi har bokat ett lägenhetshotell för våra första nätter på Nya Zeeländsk jord och som rutinerad familjereseledare vet jag hur nödvändigt det är att inte behöva tänka mer än nödvändigt efter 52 timmars resa.

Vi har skrivit kontrakt på ett hus inne i stan i “vår” stad Oamaru, där vi vuxna ska jobba. Det ska bli spännande att lyfta in vårt magasinerade Nya Zeeländska bohag i vårt nya boende. Våra barn, som ju alltid bott på landet med endast en lyktstolpe i byn, ser fram emot cykelavstånd till aktiviteter, kvällsbelysning i stan om kvällen och närheten till affärer.

 

Barnen kommer komma tillbaka till samma klass med samma lärare på samma skola och om några veckor har de hoppat i sina blågula skoluniformer igen. Några mejl har utväxlats med kompisarna down under och de känner sig verkligen välkomna tillbaka! Efter den här fantastiska svenska sommaren är vi fulla av energi att anta nya utmaningar i Landet Mittemot.

Vår nya bok ligger vilken dag som helst varm i tryckpressarna och vi hoppas få hålla det första exemplaret i handen på väg till Arlanda.

Erfarenheterna och äventyren från våra fyra resor tillsammans som familj har vi samlat i vår första bok. Tillsammans med historien om hur vi fick visionen till vårt företag Englas Skafferi över en kopp kaffe på just Nya Zeeland år 2000 och med de mest populära recepten från vår svenska verksamhet kombinerar boken det bästa av flera världar. Den inspirerande höstläsningen finner du ett smakprov på här!

Andra veckan i oktober räknar vi med att de förbeställda böckerna kan skickas ut! Men först ska vi plocka in trädgårdsmöblerna, flytta krukväxterna till sin vinterförvaring, packa ihop oss och åter flyga runt klotet! Spännande är ordet!

Kommentarerna är stängda för denna post.